Чорнобиль не має минулого

2016-04-19

/Files/images/зустріч з чорнобильцями 084.jpg

Ось уже тридцять років відділяє нас від страшної ночі 26 квітня 1986 року, коли стався вибух на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС. Досі не відомо, хто винен у цій катастрофі, але як результат маємо тридцятикілометрову «зону відчуження», осиротілі Чорнобиль і Прип’ять, а для людей, які були причетні до ліквідації аварії на ЧАЕС, - тяжкі спогади, скалічені душа, тіло, життя. Чорнобиль – сумна сторінка нашої історії, та ми маємо її добре знати і пам’ятати.

У нашому місті живуть люди, які безпосередньо брали участь у ліквідації наслідків аварії, і з якими для учнів десятого класу шостої школи в читальній залі Центральної міської бібліотеки для дорослих була організована зустріч. Середа Юрій Дмитрович і Вітько Юрій Петрович поділилися спогадами про перші дні після аварії, про роботу, яка була проведена з ліквідації її наслідків, та про власний внесок у справу порятунку людей від радіації. Також учні мали змогу переглянути аьбом з фотографіями, які були зроблені під час перебування в Чорнобильській зоні. Занадто дорогою виявилася ціна, яку заплатили ліквідатори за наше майбутнє. Тому наша задача – ніколи не забувати про здійснений ними подвиг, пропонувати допомогу, підтримку, хоча б добрим, чуйним словом, бо не відомо, що сталось би із нашою планетою, якби не їхня героїчна самопожертва.

/Files/images/зустріч з чорнобильцями 058.jpg/Files/images/зустріч з чорнобильцями 047.jpg/Files/images/зустріч з чорнобильцями 077.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 189