Заходи до Міжнародного дня інвалідів

2016-12-02

/Files/images/ttsso/nvaldi/федотова, тер центр 048.jpg

Громадяни з інвалідністю є серед усіх верств населення будь-якого суспільства. Кількість осіб з особливими потребами постійно зростає, хоча причини і наслідки інвалідності можуть бути різними, але нині можна говорити про глобальний характер проблеми інвалідності – в усьому світі ті чи інші можливості обмежено приблизно в кожної десятої людини (650 млн людей), з них майже 470 млн осіб працездатного віку.

У 1992 році Генеральна асамблея на 47-й сесії у спеціальній резолюції проголосила відзначати Міжнародний день людей з обмеженими можливостями відзначають 3 грудня. Міжнародний день інвалідів привертає увагу до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя, акцентує увагу суспільства на переваги, які воно отримує від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з обмеженими фізичними можливостями.

Центральна міська бібліотека для дорослих у рамках заходів до Міжнародного дня інвалідів провела з підопічними відділення соціально-побутової адаптації ТЦСО бібліотечний кінозал «1+1» і майстер-клас «Тепла іграшка надії» з виготовлення новорічних прикрас. Під час заходів у залі панувала тепла атмосфера добра і затишку, присутні із задоволенням переглянули запропонований фільм і виготовили новорічні іграшки, у які вклали любов сердець і дбайливість своїх рук.

/Files/images/ttsso/nvaldi/фильм 032.jpg/Files/images/ttsso/nvaldi/фильм 028.jpg/Files/images/ttsso/nvaldi/федотова, тер центр 024.jpg/Files/images/ttsso/nvaldi/федотова, тер центр 029.jpg/Files/images/ttsso/nvaldi/федотова, тер центр 030.jpg/Files/images/ttsso/nvaldi/федотова, тер центр 039.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 310