Презентація роману сучасної української письменниці Ірен Роздобудько «Прилетіла ластівочка»

2019-04-19

/Files/images/teritor_tsentr/lastvochka/58372835_2219713004776331_6365712999545569280_n.jpg

19 квітня в приміщенні арт-центру міської бібліотеки для студентів Університету ІІІ віку відбулася презентація роману сучасної української письменниці Ірен Роздобудько «Прилетіла ластівочка».

Роман «Прилетіла ластівочка» - це розповідь про визначні постаті в українській історії минулого сторіччя, що вплинули і на культуру в світі. Адже з 1919 року, завдяки рішенню Симона Петлюри, хор Олександра Кошиця підкорив світ (від Франції до Мексики!) виконанням української музики і, зокрема, всесвітньовідомої прадавньої щедрівки в обробці Миколи Леонтовича «Щедрик». Однак у світі цю мелодію знають під назвою «Carol of the Bells» в обробці Пітера Вільговського. Вона по нинішній день лунає в голлівудських фільмах, на різдвяних святах, концертах, інших урочистих заходах у багатьох країнах світу. Наш «Щедрик» досі живе у більш ніж двох тисячах виконань: від класичних хорів до сучасного молодіжного репу. І лише в Україні і в українських діаспорах знають, що ця музика належить Миколі Леонтовичу...

Книга просякнута встановленням історичної справедливості щодо Леонтовича, чиє життя за загадкових обставин обірвала чекістська куля в 1921 році. В романі письменниця висуває версію загадкового вбивства геніального українського композитора.

«Роман пронизаний таємницями, інтригами, революційними зрадами, але одночасно це чуттєвий роман про класичне мистецтво, музику і справжнє кохання, яке не зважає на вік і соціальний статус, романтику і такі всім потрібні щастя і домашній затишок»

(цитата з рецензії Юлії Лінько).

«Книга ставить дуже важливі питання до українців як історичні, так і особисті, щодо вибору кожною людиною свого шляху. Цей роман про Леонтовича, про Україну, про нас разом і кожного особисто»

(цитата з рецензії Діана Петренко).

Роман «Прилетіла ластівочка» розрахований на широкий загал читачів.

Кiлькiсть переглядiв: 205